Lideret e 20 vendeve me te zhvilluara ekonomike po e zhvillojne diten e dyte te takimit ne kryeqytetin e Korese Jugore per ti zgjidhur mosmarreveshjet tregtare dhe permiresuar ritmin e rritjes ekonomike.


Udheheqesit ne mesin e te cileve jane presidenti amerikan Barak Obama
presidenti kinez Hu Xhintao dhe presidenti rus Dimitri Medvedev
pritet te leshojne nje komunikate te perbashket mbi marreveshjet e
arritura ne Seul. Paraprakisht behet e ditur se deklarata do te
perfshije dhe balancat ekonomike globale te cilat kane qene ne qender
te samitit.Delina Bitraku