Pritet miratimi i disa projekligjeve të rëndësishme
Seanca plenare do t nis sot n orn dhjet punimet e saj n nj seanc q parashikohet t jet mjaft e gjat. Axhenda e publikuar n faqen e Parlamentit parashikon plot 18 pika ku prfshihen nj sr marrveshjesh, por dhe projektligje q krkojn shumic t cilsuar. Seanca nis me diskutime pr shtje jasht rendit dhe vijon m tej me miratimin e procesverbalit t seancs plenare t dats 19.7.2010. M tej, jan parashikuar n axhend diskutimet dhe miratimi i projektligjeve “Pr ratifikimin e marrveshjes ndrmjet Kshillit t Ministrave t Republiks s Shqipris dhe qeveris s Republiks s Sllovenis pr shkmbimin dhe mbrojtjen reciproke t informacionit t klasifikuar”, “Pr disa ndryshime dhe shtesa n ligjin nr. 8668, dat 23.11.2000, “Pr pajisjen e shtetasve me pasaport pr jasht shtetit”, t ndryshuar”, “Pr disa ndryshime n ligjin nr. 9720, dat 23.4.2007, “Pr auditimin e brendshm n sektorin publik”, “Pr disa ndryshime dhe shtesa n ligjin nr. 9741, dat 21.5.2007 “Pr arsimin e lart n Republikn e Shqipris” t ndryshuar”, “Pr disa ndryshime dhe shtesa n ligjin nr. 9235, dat 29.7.2004, “Pr kthimin dhe kompensimin e prons” t ndryshuar”, miratimi i aktit normativ nr. 3, dat 8.7.2010 “Pr disa ndryshime n ligjin nr. 9643, dat 20.11.2006, “Pr prokurimin publik” t ndryshuar”, projektligji “Pr gjykimin e mosmarrveshjeve administrative dhe organizimin e drejtsis administrative”, “Pr disa shtesa dhe ndryshime n ligjin nr. 7895, dat 27.1.1995 “Kodi Penal i Republiks s Shqipris”, t ndryshuar", “Pr disa ndryshime dhe shtesa n ligjin nr. 8391, dat 26.10.1998 “Pr Shrbimin Informativ t Shtetit” t ndryshuar”, “Pr disa shtesa dhe ndryshime n ligjin nr. 7850, dat 29.7.1994 “Kodi Civil i Republiks s Shqipris”, t ndryshuar", "Pr disa ndryshime dhe shtesa n ligjin nr. 8378, dat 22.7.1998, "Kodi Rrugor i Republiks s Shqipris" t ndryshuar", “Pr nj ndryshim n ligjin nr. 9317, dat 18.11.2004 “Kodi Hekurudhor i Republiks s Shqipris”, “Pr disa ndryshime n ligjin nr. 8449, dat 27.1.1999 “Kodi Doganor i Republiks s Shqipris” t ndryshuar”, “Pr nj shtes n ligjin nr. 10.040 dat 22.12.2008 “Kodi Ajror i Republiks s Shqipris”, “Pr nj ndryshim n ligjin nr. 9251, dat 8.7.2004 “Kodi Detar i Republiks s Shqipris”, votimi pr zgjedhjen e antarve t Bordit t Institutit t Studimeve pr Krimet dhe Pasojat e Komunizmit n Shqipri, pr zgjedhjen e antarve t KKRT-s si dhe interpelanc me zvendskryeministrin dhe ministrin e Punve t Jashtme, krkuar nga deputeti Ditmir Bushati.