Kryetari i LDK-se Fatmir Sejdiu ka deklaruar se partia e tij do te vazhdoje te jape kontributin e saj per respektimin e Kushtetutes dhe institucioneve te Kosoves.

LDK ashtu si edhe deri tani mbetet nje kontribuese dhe garantuese e stabilitetit dhe proceseve kushtetuese ne Kosove ka pohuar Sejdiu.

Deklaraten e tij ish-presidenti kosovar e beri gjate nje takimi me ambasadoren e Republikes Ceke ne Prishtine Janina Hrebickova me te cilen diskutoi mbi situaten politike.