Senati amerikan ka rene dakort parimisht per miratimin e planin per stimulimin e ekonomise. Lajmi eshte bere publik nga numri 1 i demokrateve Henri Reid, i cili theksoi se kemi bindur disa kolege republikan dhe seanca per miratim eshte vendosur per diten e marte. Pika ku demokratet kane toleruar ka qene shifra e planit, e cila nga 900 miliard eshte ulur ne 780.