Pas Shqiperise Sekretari i pergjithshem i Natos Jap de Hop Shefer ka mberritur ne Maqedoni ku eshte takuar me presidentin ne largim Cervenkovski dhe kryeministrin Gruevski. "Duam ta shohim zgjidhjen e kontestit te emrit sa me shpejte te jete e mundur pasi integrimet euroatlantike jane receta e vetme ne rajon, per stabilitetin afatgjate dhe sigurine" ka thene Shefer.