Levizja qytetare “Zgjohu”, e mbeshtetur nga thuajse te gjitha partite politike shqiptare dhe disa OJQ, permes nje proteste ka kerkuar terheqjen e enciklopedise se re te Maqedonise dhe largimin e redaktorit kryesor te saj, Bllazhe Ristevski nga Akademia e Shkencave.

Perfaqesuesi i levizjes “Zgjohu”, Adrian Limani theksoi se enciklopedia rrezikon karakterin multietnik dhe kushtetues te Maqedonise, nxit urrejtje nderetnike, falsifikon historine e popullit shqiptar dhe perveteson figurat me te rendesishme te ketij kombi, sic eshte Nene Tereza.

OJQ-te dhe partite politike shqiptare kerkuan gjithashtu qe edhe kryeministri i Maqedonise te terhiqet nga enciklopedia, pasi ne te kundert do te thote se ai dhe qeveria i mbeshtesin qendrimet e Akademise Maqedonase te Shkencave.