Shoqata e Prokurorëve të Republikës së Shqipërisë, i shpreh ngushëllimet e thella familjes dhe të afërmve të gjyqtarit të Rrethit Gjyqësor Vlorë, z. Skerdilajd Konomi, i cili humbi jetën sot nga një atentat i tipit terroristo- mafioz.

 


Shoqata e Prokurorëve dënon ashpër krimin e ndodhur, duke e konsideruar si ngjarjen më të rëndë që ka ndodhur ndaj një përfaqësuesi të sistemit të drejtësisë në vendin tonë.

 


Me këtë rast, Shoqata u bën thirrje kolegëve prokurorë që po merren me hetimin e kësaj ngjarjeje, të bëjnë të pamundurën për zbardhjen sa më shpejt dhe vënien para drejtësisë të autorëve të këtij krimi mafioz të pashembullt.

 


Shoqata e Prokurorëve, shpreh besimin se gjyqtarët, prokurorët, oficerët e policisë gjyqësore dhe punonjësit e tjerë të sistemit të drejtësisë, pavarësisht kësaj ngjarjeje tejet të rëndë, do të vazhdojnë të tregojnë angazhim maksimal duke qëndruar të palëkundur në luftën ndaj krimit.