Transmetuar me 12072014 - 1439Mungesa e vitamines C gjate shtatzenise mund te preke zhvillimin cerebral te fetusit Studiuesit daneze te Copenhagen University kane verifikuar se si mungesa e kesaj vitamnine mund te cenoje zhvillimin cerebral te femijesbr
br
Drejtuesi i studimit Jens Lykkesfeldt deklaroi se Vete nenat mund ti mbrojne femijet Duke garantuar nje prani te duhur te vitamines C bejne te mundur qe femija te kete nje zhvillim te favorshem te trurit ndersa mungesa e kesaj vitamine shkakton jo pak demebr
br
Te dhenat e ketij studimi u publikuan ne revisten shkencore PloSONE duke u vene ne dukje rendesia e nenes ne ndjekjen e nje regjimi ushqimor te pasur me vitamina dhe proteinabr
br
Keshillohet qe kryesisht vitaminat te merren nepermjet frutave dhe perimeve tek te cilat gjenden ne nje mase te ndjeshmeaynoaal


Para
SHIKONI T GJITHA FOTOT 13
Pas

Para
SHIKONI T GJITHA FOTOT
PasPUBLICITET
lang enUS

p idlastbrbr