Vendimi

Pr sistemet e informacionit t cilat ofrojn shrbime pr qytetart, pr biznesin dhe pr ndrveprimin dhe shkmbimin e informacionit pr administratn publike nprmjet sistemeve elektronike sht detyruese t zbatohen disa rregulla t reja, q ministri i Teknologjis dhe Informacionit, Genc Pollo ia propozoi dje qeveris dhe ku morn aprovimin final. Kshtu, institucionet t cilat do t zhvillojn sisteme t reja n fushn e teknologjis s informacionit, q n projektimin e tyre dhe n vazhdim, gjat zbatimit, duhet t parashikojn si z m vete, t prfshir n investim, sistemin e vazhdueshmris s puns (“Business Continuity Center”, BCC) dhe sistemin e ruajtjes s informacionit (Back-up), me qllim q t mundsojn ofrimin e shrbimit pa ndrprerje 24 or n 24 or. Institucionet t cilat kan sisteme n fushn e teknologjis s informacionit n operim, duhet t parashikojn realizimin e investimeve pr sistemin e vazhdueshmris s puns (“Business Continuity Center”, BCC) dhe sistemin e ruajtjes s informacionit (Back-up), me qllim q t mundsojn ofrimin e shrbimit pa ndrprerje 24 or n 24 or. Institucionet q jan duke zhvilluar sisteme t reja n fushn e teknologjis s informacionit duhet, detyrimisht, t kuotojn dhe t parashikojn marrveshjen pr mirmbajtjen e sistemit (“Service Level Agreement”, SLA), si pjes e s njjts procedur t realizimit t investimit pr kto sisteme. Mirmbajtja fillon n prfundim t afatit t garancis s sistemit (“Service Level Agreement”, SLA) me kohzgjatje minimale 4-vjeare.
#