Tirane 26 tetor NOA - Komisioni parlamentar per
Sigurine Kombetare miratoi sot pa asnje rezerve e projektligjin e ministrise se
Mbrojtjes Per standardizimin ushtarak ne Forcat e Armatosura te Republikes se
Shqiperise qe u paraqit nga ministri Arben Imami.Ky standardizim eshte nje detyrim qe vjen pas
anetaresimit te Shqiperise ne NATO dhe parashikon plotesimin e rreth 300
standardeve deri ne vitin 2015.

Ministri Imami nenvizoi para anetareve te komisionit
se ne kuadrin e permbushjes se detyrimeve kryesore te Forcave te Armatosura
Shqiptare si vend anetar i NATO-s lind domosdoshmeria e ngritjes se nje
sistemi funksional standardizimi ne Forcat e Armatosura per pranimin e
STANAG/AP marreveshjet e standardizimit apo publikimet e aleances te NATO-s dhe standardeve civile standard i
BE-se per perdorim nga njesite e Forcave te Armatosura ne fushen
operacionale materiale dhe administrative. Ngritja e ketij sistemi ne Forcat e
Armatosura eshte nje nga objektivat kryesore pas anetaresimit e shprehur qarte
ne dokumentin e Afateve te Implementimit te Reformave me NATO-n dhe ne Planin
e Integrimit me dy Komandat Ushtarake Strategjike te NATO-s.Mw tej ai sqaroi se ngritja e sistemit
funksional te standardizimit ne Forcat e Armatosura synon percaktimin e politikave te zhvillimit
percaktimin e autoriteteve dhe strukturave pergjegjese si dhe vendosjen e
rregullave procedurave te pranimit zbatimit dhe rishikimit te STANAG-ve dhe
AP-ve bazuar ne sistemin kombetar te standardizimit ne sistemin e
standardizimit te NATO-s dhe ne eksperiencen e vendeve anetare te saj.n.e/NOAtopsyWidgetPreload urlhttp//www.noa.al/index.php/sociale/91-sociale/33099-standardizimi-i-forcave-te-armatosura-miratohet-projektligjititleStandardizimi i Forcave te Armatosura miratohet projektligjitheme blue nickagjencianoa