Kroacia mbështet fuqimisht marrjen e statusit kandidat për në Bashkimin Europian për Shqipërinë.Kështu deklaroi në Tiranë kryeparlamentari kroat Josip Leko, i cili ndodhet për vizitë në vendin tonë. Gjatë një konference të përbashkët për mediat, me homologun shqiptar Ilir Meta, me të cilin paraprakisht zhvilloi një takim, Leko theksoi se është i rëndësishëm bashkëpunimi i Kroacisë me Shqipërinë edhe në nivel parlamentar, ndërsa theksoi se vendet e rajonit, që ende nuk i janë bashkuar Bashkimit Europian, janë në rrugën e duhur. Nga ana e tij, kryeparlamentari Meta theksoi se StatusiCannon: Statusi, ende nuk ka vendim
“Dështimi do dëmtojë Shqipërinë”
Balla: Deklaratën e dështoi Berisha
me anëtarësimin e Kroacisë në Bashkimin Europian, Shqipëria ka fituar një aleat të fuqishëm. Meta vlerësoi kontributin e Kroacisë në forcimin e rolit të Kosovës në rajon, si dhe kontributin e saj në projektin madhor për gazjellësin. / Top ChannelStatusi
Cannon: Statusi, ende nuk ka vendim

“Dështimi do dëmtojë Shqipërinë”

Balla: Deklaratën e dështoi Berisha