Statusi në dhjetor është i mundshëm, por në këtë periudhë të mbetur të
kohës, Shqipëria duhet të tregojë që po lufton korrupsionin.Mesazhi eshte i Delegacionit te Parlamentit Europian, i kryesuar nga Eduart Kukan, i cili ka mberritur ne Tirane per takimin nderparlamentar te ketij viti mes Shqiperise dhe PE-se.Delegacioni Parlamentit Europian ka zhvilluar takime me drejtuesit me te larte te shtetit dhe politikes vendase. Ne çelje te sezonit te Akademise Diplomatike prane Ministrise se Jashtme, zoti Kukan deklaroi se Shqiperia e meriton statusin e vendit kandidat ne dhjetor. Por ai shtoi se vendi yne duhet te transmetoje besim per progresin ne Bruksel dhe gjithëperfshirje politike. “Marrja e statusit”- tha Kukan,- nuk kerkon vetem angazhimin e Ministrise se Jashtme, por veprime konkrete per korrupsionin dhe krimin, per te bindur edhe skeptiket”. / Top Channel