Takim nderkombetar per MalinE marte 05 Shkurt 2013 1005

p styletext-align justify p
Takim nderkombetar per MalinQeverite dhe organizatat nderkombetare do zhvillojne takim per te koordinuar perpjekjet te cilat kane per qellim zbatimin e stabilitetit afatgjate ne Mali ku forcat franceze dhe ato maliane po luftojne kunder kryengritesve islamikeTakimi i se martes ne Bruksel do te sjelle se bashku nje grup nderkombetar mbeshtetes per Malin ku perfshihet Unioni Afrikan Kombet e Bashkuara Bashkimi Evropian dhe shtetet e Afrikes Perendimore Zyrtaret thane se rreth 45 delegacione pritet te marrin pjese ne takim duke perfshire edhe institucionet nderkombetare si Banka Boterore dhe Banka Afrikane per Zhvillim Ata pritet te diskutojne ceshtjet sikur adresimi i varferise dhe problemet politike qe kane kontribuar ne krizen ne shtetin e Afrikes Perendimore Trupat franceze te mbeshtetur nga forcat ajrore nderhyne ne Mali ne muajin janar pasi qe qeveria maliane kerkoi ndihme per mposhtjen e kryengritesve qe zune qytetet veriore
p pp