Rusia dhe Gjeorgjia kane perkujtuar 1 vjetorin e konfliktit qe u ndez per shkak te rajonit separatist te Osetise se Jugut. Ne Tbilisi gjeorgjanet kane mbajtur nje minute heshtje para parlamentit, ndersa ne Moske, rreth 100 komuniste ruse kane protestuar para ambasades amerikane duke denoncuar mbeshtetjen qe Uashingtoni i dha qeverise se Tbilisit.