Standard publikon rezultatet e maturantëve në provimet e fundit të Maturës Shtetërore, ato me zgjedhje. Më 22 shpërndahet formulari A2
Ministria e Arsimit dhe e Shkencs ka publikuar dje rezultatet e lndve me zgjedhje t Maturs Shtetrore, t cilat “standard” i boton sot t plota. Ndrkaq, m 22 korrik shprndahet formulari A2, i cili duhet t plotsohet nga t gjith maturantt q dshirojn t vijojn studimet e larta n nj nga universitetet publike n vend.


Tashm, maturantt duhet t bjn nj llogaritje me koeficientt pr t dal n pikt q kan prftuar. N kt mnyr, paraprakisht duhet t prcaktojn ato deg n t cilat kan dshir t vijojn studimet, nse jan shoqrore apo natyrore dhe m pas t shohin se far koeficienti merr profili i shkolls s mesme q kan kryer n kto deg.


M konkretisht, nse nj maturant dshiron t vazhdoj studimet e larta n deg t profilit shoqror n universitet (prej Ekonomikut, Juridikut, Shkencave Sociale e deri te Gjuht e Huaja apo Histori-Gjeografi) dhe ndrkoh ka prfunduar shkoll t mesme t prgjithshme apo profil shoqror, ather koeficienti sht maksimal, pra 1.4. Nse ka prfunduar shkoll t mesme, profili natyror, maturanti ka koeficient 1.3 deri n 1 sipas profilit prkats.


Pasi ka gjetur se cilt jan koeficientt prkats pr shkolln e tij, maturanti duhet t shumzoj kt koeficient me shumn e notave t marra nga dy lndt e detyrueshme t Maturs Shtetrore dhe notn mesatare t katr viteve t shkolls s mesme. Rezultatit duhet t’i shtohen edhe pikt e grumbulluara nga lndt me zgjedhje, t cilat llogariten me koeficient t tjer. Pr lndt me zgjedhje, maturantt duhet t shohin se far koeficientsh kan lndt me zgjedhje q ka dhn n degt n t cilat kan dshir t kandidojn. Pas ksaj, ai duhet t shumzoj koeficientin pr do lnd me notn q ka marr. Pasi t mbledh dy shumat, duhet t shumzohen me 100.


Shenim : Listen e plote te rezultateve mund ta gjeni ne versionin print te gazetes. Faleminderit!