Me nje Website te ri ne internet ne adresen e re www.dw.de nje dizajn te ri te korporates dhe nje program televiziv te riperpunuar krejtesisht Deutsche Welle i del perballe qe prej se henes 6 Shkurt 2012 konkurrences ne tregjet mediatike nderkombetare. Ndryshimet jane nje gur themeletar per permiresimin e prezences mediatike te Gjermanise ne boten e jashtme thekson Drejtori i Pergjithshem i DW Erik Bettermann.Si eksperte nga Gjermania DW i ve vetes detyren te klasifikoje ngjarje dhe zhvillime te rendesishme te shpjegoje marredheniet dhe te ofroje analiza. Ketij programi i pergjigjet pamja e re e DW ne te gjitha mediat.dw.de - Adresa e re ne rrjetBildunterschrift Groszligansicht des Bildes mit der Bildunterschrift Erik Bettermann drejtor i pergjithhem i Deutsche Welle Faqja e re e internetit integron te gjitha ofertat e DW duke kombinuar forma digjitale prezantimi qofshin text video audio apo elemente interaktive. Adresa e internetit dw.de eshte sinonim per informacione te besueshme nga Gjermania dhe permbajtje gazetareske me cilesi te larte ne 30 gjuhe. Nje koncept i fresket ngjyrash dhe dizajn bashkekohor i japin portalit te internetit nje pamje simpatike thote drejtori i pergjithshem i Deutsche Welle Erik Bettermann.Si eksperte nga Gjermania DW i ve vetes detyren te klasifikoje ngjarje dhe zhvillime te rendesishme te shpjegoje marredheniet dhe te ofroje analiza. Ketij programi i pergjigjet pamja e re e DW ne te gjitha mediat. Ne faqen e re te internetit permbajtjet jane renditur sipas temave pikerisht si e kerkojne perdoruesit - ne te gjitha rubrikat dhe faqet. Layouti i ri - shumegjuhesh dhe multimedial - ofron me shume hapesire per fotografi video dhe informacione te pergjithshme mbi temat e dites.Qendra Mediale mediateka e DW eshte integruar tani direkt ne faqen e internetit dw.de. Kjo i jep perdoruesit qasje te drejtperdrejte ne videot audiot dhe galerite fotografike nga arkivi plote i DW-Multimedia me materiale programe dhe te gjitha serite e temave. Gjithashtu TV-DW ofron tani kanale te reja dhe programe me nje dizajn te ri. Programi ofron si deri tani rregullisht informacione me lajmet me te rendesishme nga bota. Pervec kesaj DW ofron programe raportazhe dhe dokumentare te prodhuara per tema te ndryshme.Prezantim multimedial i markesBildunterschrift Groszligansicht des Bildes mit der Bildunterschrift Deutsche Welle Faqja e re ne gjermanishtMe oferten e re te internetit dhe televizionit Deutsche Welle synon paraqitjen e re te markes. Gjithnje e me shume vende duan te jene pjese e formimit te opnionit mbareboteror dhe synojne te terheqin vemendjen e publikut shprehet drejtori i pergjithshem i DW Ne kete sfond prezantimi i ri i markes eshte nje investim i domosdoshem per nje pjesemarrje te sukseshme ne tregun nderkombetar mediatik thote Bettermann. Platformat e reja teknike dhe rruget e reja te shperndarjes kerkojne koncepte per nje oferte multimediale qe te jete e kapshme shpejt dhe te dallohet nga te tjerat.Deutsche Welle ia ka pershtatur imazhin e saj ketyre rrethanave. Ne te ardhmen ajo prezantohet me nje logo te re qe perfaqeson teresine e ofertes gazetareske - ne te gjitha kontinentet ne te gjitha gjuhet pavaresisht nga lloji i medias.Risi ne oferten televiziveGjithashtu TV-DW ofron tani kanale te reja dhe programe me nje dizajn te ri. Programi ofron si deri tani rregullisht informacione me lajmet me te rendesishme nga bota. Pervec kesaj DW ofron programe raportazhe dhe dokumentare te prodhuara per tema te ndryshme. do informacion per programin televiziv ne gjuhet gjermanisht anglisht spanjisht dhe arabisht nga 06.02.2012 mund te gjendet ne adresen www.dw.deBildunterschrift Groszligansicht des Bildes mit der Bildunterschrift Deutsche Welle faqja e re ne anglishtThelbi i reformes gjitheperfshirese te televizionit gjerman per boten e jashtme eshte pershtatja me e mire e ofertes informative rajoneve ku ajo transmetohet. Me 6 shkurt 2012 programi televiziv ne spanjisht i DW per Ameriken Latine do te zgjerohet nga 2 ore ne dite aktualisht ne 20 ore. Gjithashtu do te shtohet edhe me kater ore programi gjermanisht. Kjo eshte nje reforme gjitheperfshirese e televizionit gjerman per boten e jashtme. Por edhe ne destinacione te tjera DW po ua pershtat rajoneve perkatese ofertat televizive. Transmetim televiziv do te kete ne Ameriken Veriore ne Afrike Azi dhe Australi. Ne Evrope DW transmeton ne kanalin e regjionalizuar 18 ore program ne anglisht dhe gjashte ore ne gjermanisht.Krahas transmetimeve televizive linerale ne gjermanisht anglisht spanjisht dhe arabisht nderkohe DW prodhon edhe emisione televizive ne shume gjuhe te tjera. Nga vjeshta 2011 prodhohen revista televizive me speficike rajonale me tema nga Evropa ne gjuhen shqipe rumune kroate boshnjake. Keto emisione transmetohen ne vendet e Evropes Qendrore dhe Juglindore. Edhe redaksite e tjera te DW gradualisht jane duke u reformuar ne redaksi multimediale.Nje kartvizite e perbashket akustikeBildunterschrift Groszligansicht des Bildes mit der Bildunterschrift Logoja e re DWPer here te pare ne historine e DW tani prezantohet edhe nje klip i perbashket muzikor per te gjitha mediat. Po ashtu radioja dhe televizioni kane zhvilluar se bashku nje kartevizite akustike qe e ndeshim qartesisht te degjueshme ne dizajn te ri te korporates. Lajtmotivi muzikor eshte i ashtuquajturi ID i stacionit tema e te cilit varion per aplikime te ndryshme per radio dhe TV.Autor Birgit Grtz / Pandeli PaniRedaktoi Vilma Filaj-Ballvora