Per fermeret e Myzeqese, nuk ka pushime. Thatesia e veres, po u demton te mbjellat.  Te detyruar nga nevoja, pertej imagjinates  krijojne metoda vaditjeje. Nuredin Cani, nga fshati Grabjan i Lushnjes po shtrin tubat ne rrugen automobilistike. Eshte ngritur heret ne mengjes per te mbuluar me dhe rrugen e makinave, ndersa poshte tyre ka vendosur tubat e ujit. 
 
 Impiantet jane zgjidhja e momentit.
Të blera jashtë vendit fermeret punojne duke shfrytezuar ujin e kanaleve kulluese, i cili dergohet nga tubacionet nepermjet traktorit, qe luan rolin e gjeneratorit ne momentin e zhytjes se pompave. 
  
Kosto eshte teper e larte. 18 mije leke te vjetra kushton nje ore vaditjeje me traktor. 
 
Zona e terbufit ne dimer permbytet , ndersa ne vere thahet per uje. kanalet nuk kryejne funksionin e tyre per te cilat jane ndertuar, qofshin keto kullues apo vadites. Keto te fundit nuk ekzistojne, pasi vet fermeret I shkaterruan, gjate ketyre dy dekadave .