Kryetarja e Parlamentit Jozefina Topalli deklaron se ne rast se ligji i dosjeve zbatohet me transparence dhe paanshmeri, do te provohet se eshte nje projekt ne perputhje me kushtetuten dhe parimet e Strasburgut. Kete deklarate kryeparlamentarja e beri pas takimit me homologun e saj turk, i cili ne viziten e saj ne Tirane shprehu pretendimet e vendit te tij per te investuar ne bregdetin shqiptar.