Pr t kryer transferimin nga nj universitet privat apo nga nj universitet i huaj studenti duhet t plotsoj dosjen me dokumentacionin e nevojshm dhe ta paraqes n Rektoratin e Universitetit t Tirans. Dosja prmban krkesn e nnshkruar nga studenti pr transferim, prmbajtjen e planit dhe t programit t studimit q ai ndjek, listn e lndve, t krediteve dhe notave t fituara n universitetin paraardhs si edhe nj kopje t noterizuar t indeksit t notave pr ato universitete q kan indeks.


Gjithashtu, universiteti m i madh n vend krkon kopjen e noterizuar t diploms s shkolls s mesme, certifikat personale me fotografi, si edhe nj mandat arktimi prej 1 mij leksh, t paguar n numrin e llogaris 589007 t banks Credins. Ndrkoh, pr ata student q vazhdojn studimet jasht shtetit krkohet q dokumentacioni t jet i prkthyer n shqip dhe i noterizuar n vendin ton.


Dokumentet :


1. Krkesa pr transferim


2. Prmbajtja e planit dhe e programit t studimit


3. Lista e lndve, krediteve dhe notave t fituara pran IAL-s prkatse


4. Kopje e noterizuar e indeksit t notave (Pr IAL-t q kan indeks)


5. Kopje e noterizuar e diploms s shkolls s mesme


6. Pr IAL-t jasht vendit dokumentacioni duhet t jet i prkthyer n shqip dhe i noterizuar n Shqipri


7. T gjitha dokumentet duhet t jen t certifikuara nga institucioni q i ka lshuar


8. Certifikat e gjendjes civile me fotografi


9. Mandat arktimi 1000 lek, banka Credins nr. 589007