brbrNese arti ta dhuron lirine asnje pushtet nuk ta merr dot Maks Velo preferoi te perdore termin diktature teksa prezantonte ekspoziten e tij retrospektive ne Galerine Kombetare te Arteve Jane 99 punime te ketij artisti qe ekspozohen ne sallen e madhe tashme te dezifenkuar te Galerise Kombetare te Arteve Skulpture pikture grafite akuarele e gravura Veprat me te mirat te Velos jane kuruar artistikisht nga Suzana Varvarica per ta sjelle kete artist ne tre treja fazat e krijimtarise se tij Por artisti nuk ka nguruar qe ne kete event te akuzoje nje sistem te tere kulturor dhe jo vetem per gjendjen ne te cilen eshte arti ne Shqiperi Sipas tij diktatura nuk ka qene e vetmja pengese per artin e tij por edhe tranzicioni demokratik qe nuk mundi ti siguroje nje studio madje edhe vete shoqeria Ekspozita retrospektive qe sjelle vepra te Velos qe nga viti 1962 e deri me tani do te qendroje e hapur gjate gjithe muajit shtatorbrbr
br