Eksportet shqiptare kane rene gjate muajit tetor, duke treguar keshtu efektet e para te krizes boterore. Kerkesa e ulet per minearel dhe lende djegese ka bere qe eksportet shqiprtare te bien ndjeshem nga muaji shtator ne tetor. Nderkohe, importet jane rritur me 25 per qind brenda nje muaji.