brbrPuna per fuqizimin e rrjetit te transmetimit 110 KV te jugut te Shqiperise eshte shtuar keto dite Po perdoret droni pajisje jo e panjohur per shqiptaret Per here te pare ne Shqiperi shfrytezohet per transportim te fibrave per tu shtrire nga nje shtylle ne tjetren Deri me sot behej ne menyre manuale nga vete punetoret Unaza energjetike e jugut nje nder investimet me te rendesishme per furnizimin e rryme per zonat bregdetare eshte i rendesishem jo vetem per zhvillimin e turizmit por siguron furnizimin te panderprere per banoret Ata nuk ngurruan tia percillnin direkt shqetesimin kryeministrit Edi Rama Ky investim dhe ne teresi unaza energjetike e jugut sipas ministrit Gjiknuri do te mbylle perfundimisht problemin e furnizimit me energji te gjithe kesaj zone turistike Me ndertimin e dy nenstacioneve 110 KV ne zonen e Bregut te Jonit ne Orikum dhe Himare ky behet i pari investim pas 40 vitesh ne sistemin energjetik te kesaj zone Linja Babice-Sarande do te siguroje furnizimin me energji elektrike ne rast defekti ne linjat e transmetimit per Saranden Delvinen Gjirokastren dhe Tepelenen dhe gjithashtu garanton funksionimin e sigurt te HEC-it te Bistricesbrbr
br