Krijuesi i emisionit më të famshëm automobilistik “Top Gear”, Derek Smith, vdiq në moshën 88 vjeçare.
Smith e filloi emisionin në vitin 1977 në BBC Midlands si një program i dedikuar për makinat, e cila më vonë u shndërrua jo vetëm kombëtare, por edhe në hit botëror, dhe udhëhiqej nga Angela Ripon, transmeton TetovaSot.

Përveç nga kjo seri popullore, ka punuar edhe në dokumentarin “The Deck Story Flight”, dhe emisionin konkurrues “Now Get Out of That”.

AdPlatformZone = {id: "549fcab82",format: "410x0"};


Lajmin e vdekjes së tij erdhi disa javë pas kundërshtimeve të madha në historinë e gjatë të “Top Gear”.

Por kjo nuk është ndalesa e parë e regjistrimit, gjegjësisht, në 2001 emisioni pësoi një ‘reboot’, pasi që rolet e udhëheqjes i morrën Jeremy Clarkson, Richard Hammond dhe James May.