Nje grup studentesh, te sapodiplomuar ne mjekesi, stomatologji, infermieri e mami, kane protestuar perpara ministrise se Arsimit per procedurat e licensimit. Sipas tyre testimi qe ata duhet te kryejne eshte jo i drejte, nderkohe qe strukturat e shtetit nuk ju sigurojne nje vit praktike nje kusht ky per t’u futur me pas ne provim, per te marre licensen e ushtrimit te profesionit.


Me studentet ne proteste jane bashkuar dhe perfaqesuesit e forumit
rinor eurosocialist shqiptar. Ata kane denoncuar ndryshimet qe i jane
bere ligjit te arsimit te larte duke u shprehur se nuk jane marre ne
konsiderate mendimet e te gjithe aktoreve te interesit.“Asnjher nuk kan patur n vmendjen e tyre studentin. Studenti ka
qen gjithmon periferik, ka qen margjinal dhe asnjher nuk sht
pyetur. Pr ligjin e arsimit t lart q sht ndryshuar tani nuk jan
pyetur as pedagogt,as dekant, as rektori, as me rradh. Por i
neglizhuari m i madh dhe humbsi m i madh nga kjo reform sht
studenti” tha Elisa Spiropali.Nderkohe, rreth protestes se studenteve te sapodiplomuar perpara
ministrise se Arsimit kane reaguar perfaqesuesit e kesaj ministrie.
Sipas zedhenes se MASH akuzat e studenteve persa i perket procedurave te
licensimit jane te pabaza.Edlira Sulejmani


< I mëparshmi