17 kamionë të mbushur me lëndë minerale janë bllokuar nga sektori i krimit ekonomik, policia e shtetit si dhe nga përfaqësues të bashkisë së Selenicës.

Sipas informacioneve automjetet kanë qenë pa fatura fiskale dhe pa faturat e TVSH-së, ndërkohë që edhe drejtuesit e kamionëve janë shoqëruar për në komisariat për verifikim dokumentacioni.Gjatë kontrolleve në 6 firma janë konstatuar mjaft parregullësi në dokumentacion si dhe në lejet e shfytëzimit mineral.