shte kritikuar gjate se i sheh gjerat bardh e zi por ne fakt keto piktura tregojne te kunderten Punimet i perkasin ish-Presidentit te Shteteve te Bashkuara te Amerikes Xhorxh Bush i cili ka mbledhur ne nje ekspozite lideret boterore Behet fjale per 24 portrete qe i perkasin krereve te shteteve apo kryeministrave si Toni Blair Angela Merkel Vladimir Putin e deri te lideri shpirteror Dalai Lama Ne fjalen e tij Presidenti Xhorxh Bush tha se ai nuk eshte nje piktor profesionist por e gjitha eshte nje kendveshtrim se si i ka pare ai lideret e shteteve te tjera gjate takimeve me to Bush tha se keto jane frymezime dhe nga biseda dhe debate te momentit dhe jo domosdoshmerish paraqesin profilin e tyre Mesuesi i artit te Bush tha se ne keto punime ish-presidenti mund te percaktohet si nje ndjekes i filozofise se Rembrantit ne pikture Ai i percaktoi ato si teper origjinale dhe te arrira per nje artdashes Hapja e kesaj ekspozite perkon me raportin e senatit ndaj punes se CIA-se ne periudhen e Bush Ne kete dokument agjentet akuzohen per perdorimin e metodave cnjerezore ndaj te denuarve per te marre informacione

br