Zhurmat akustike n ort e vona t nats npr zonat turistike kan ndshkuar disa lokale me gjoba t majme. Pikrisht, VKM pr ndotjen akustike, zhurmat q vijn nga lokalet e nats, oraret e vendosura, lejet dhe gjobat kundrejt shkelsve t ligjit ishin n fokus t konferencs pr shtyp t drejtorit t Kontrollit t Mjedisit, n Ministrin e Mjedisit, Alfred Deshati. Sipas Deshatit, kjo nism sht ndrmarr pikrisht pr t’u dhn zgjidhje problematikave t konstatuara n vitet e fundit dhe veanrisht gjat stins s vers, q lidhen ngushtsisht me aktivitetin e lokaleve dhe diskotekave prgjat bregdetit, t cilat, prve problemeve shndetsore q sjellin me zhurmn q krijojn, paraqesin edhe shqetsim pr mjedisin n trsi.


Alfred Deshati, drejtor i Kontrollit t Mjedisit n Ministrin e Mjedisit, sht shprehur se pr ambientet e hapura, t premten dhe t shtunn, orari i lejimit t aktivitetit do t jet nga ora 19.00 deri n orn 24.00, ndrsa pr ditt e tjera t javs, orari i lejimit t aktivitetit do t jet nga ora 19.00 deri n orn 23.00. Pr ambientet e mbyllura, aktiviteti do t lejohet pa kufizime orari, duke respektuar nivelin e lejuar t zhurms, t prcaktuar n ligj. Drejtori i Kontrollit t Mjedisit, Alfred Deshati, sqaroi ndrkaq se pr t gjitha rastet q do t konstatohet shkelja e dispozitave t ligjit, pr mbrojtjen e mjedisit si dhe atij pr vlersimin dhe administrimin e zhurms n mjedis, sipas VKM-s, shkelsit do t dnohen me gjob deri n 2.000.000 lek t reja si dhe pezullim t aktivitetit.