Qershitë kanë çelur në Washington dc dhe e vecanta nuk qëndron këtu, por në faktin se për lulet e qershive ka një festival kombëtar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.


Qindra turistë u mblodhën me këtë rast, duke sjellë së bashku me entuziamin e tyre një panverë të plotë, me lule dhe diell.


Çdo vit, festivali përkujton dhuratën e 3000 pemëve të qershisë nga Kryetari i Bashkisë së Tokios Yukio Ozaki në qytetin e Uashingtonit në vitin 1912.


“Është një ditë perfekte, është pak freskët, por ka shumë diell dhe lulet e qershive duken joreale.


Nuk kam parë një gjë të ngjashme kurrë më parë , shprehet një turiste, Linsdei Darling.


Më shumë se një milion njerëz vizitojnë Uashingtonin çdo vit në stinën e pranverës për të parë pikërisht celjen e qershive.


Justin Pyles, artist dhe rezident në Ëashingto dc, u frymëzua nga natyra, sic rëndom u ndodh artisëve:


“Më frymëzon natyra dhe e bukura. Më pëlqen Ëashingtoni, është shtëpia ime dhe gjithmonë më ka joshur ndërthurja e arkitekturës me natyrën e bukur , thotë ai.

Turistët shijojnë bukurinë e natyrës së qytetit dhe ndalojnë shpesh të bëjnë fotografi apo edhe një selfi.

qershite ne washington DC


qershite ne washington DC


qershite ne washington DC


qershite ne washington DC


qershite ne washington DC


Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter