Rezultate te kerkimit per termin: +Edukimit

Total: 5922
No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:36.370Z

Muzika në procesin e edukimit artistik të fëmijëve

Gazeta ShqipRefleksion mbi kontributin e ri të akademikut Vasil S. Tole në fushën e mësimdhënies së lëndës së muzikës në arsimin 9-vjeçar Mikaela Minga* Kohët e fund Vasil Tole it, problematikat e edukimit mbi muzikën janë kthyer në qendër të vëmendjes. Kjo duke marrë parasysh fa

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:06.973Z

Thaçi hedh themelet e Fakultetit të Edukimit në Prishtinë

Prishtinë (Start) - Kryeministri i Qeverisë së Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, i shoqëruar nga ministri i Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Tekonologjisë, Enver Hoxhaj dhe rektori i Universitetit të Prishtinës, Enver Hasani ka vënë sot solemnisht gurthemelin e Fakultetit të E

No Pic available
  • 2020-09-15T14:10:00.170Z

Në Fakultetin e Edukimit 28 kandidatë për një indeks

Për gjithsej 51 vende të ofruara për studim në Fakultetin e Edukimit, provimit pranues të enjten i janë nënshtruar rreth 1.400 kandidatë. Universiteti i Prishtinës "Hasan Prishtina", po organizon provimet pranuese në fakultetet, ku kanë mbetur vende të lira nga afati i parë i provimit

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:40.477Z

Mendimtarët për edukimin,20 apostujt e edukimit

Byroja Ndërkombëtare e Edukimit në UNESCO ka përfshirë në një antologji 20 mendimtarë, që vijnë në shqip të përmbledhur në “Mendimtarët për edukimin”, të cilëve iu është referuar jo vetëm shkenca, por edhe filozofia e sotme e arsimit dhe edukimit të fëmijëve. E përkthyer

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:29.337Z

Spahiu:Etika profesionale, pjesë e edukimit ligjor

Etika profesionale është pjesë e edukimit ligjor. Kështu është shprehur nënkryetari i Këshillit të Lartë të Drejtësisë Kreshnik Spahiu në konferencën e organizuar nga OSBE-ja dhe KLD-ja për etikën profesionale në gjykata. Sipas Spahiut duhet të ketë rregulla ligjore për sjelljen

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:45.321Z

Hapet Panairi i 10-të ndërkombëtar i edukimit në Prishtinë

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami, ka hapur Panairin e 10 Ndërkombëtar të edukimit dhe Panairin ndërkombëtar për turizëm, hotelieri dhe gastronomi, në të cilin po marrin pjesë përfaqësues nga Kosova, Shqipëria, Maqedoni dhe Mali i Zi. Në këtë panair, kan

No Pic available
  • 2020-09-15T14:06:03.064Z

Një doktrinë e re pedagogjike e edukimit

NDRIÇIM KULLA Është tashmë e gjithëpranuar ideja se guri filozofik i gjithë reformës sonë shkollore qëndron praktikisht në faktin se për shkollën shqiptare duhet të ketë një dhe vetëm një qëllim: të vihet mbi bazën e një sheshi mendor më të lartë, në mënyrë që të fitojë

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama