Rezultate te kerkimit per termin: +Eksportet

Total: 5020
No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:14.197Z

Bien ndjeshem eksportet

Të dhënat më të fundit zyrtare nga Instituti i Statistikave tregojnë një ngadalësim të fortë të eksporteve, duke paralajmëruar një fillim viti të vështirë për ekonominë. Sipas Instat, në dy muajt e pa

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:26.989Z

Tiranë: Eksportet ulen për 5%

Eksportet e mallrave u ulën me 5% vitin e kaluar krahasuar me një vit më parë. Të dhënat e fundit nga Instituti i statistikave të Shqipërisë (INSTAT) tregojnë se në total për gjithë vitin e kaluar kompanitë shqiptare eksportuan 243.1 miliardë lekë nga 255 miliardë që eksportuan nj

No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:10.211Z

Eksportet shpetojne ekonomine

Pavarësisht krizës së rëndë ekonomike të Eurozonës, por edhe rajonit, eksportet e Shqipërisë në këto tregje vazhdojnë të rriten me ritme dyshifrore. Të dhënat e fundit zyrtare nga Instituti i Statistikave tregoj

No Pic available
  • 2020-09-15T14:12:31.185Z

INSTAT: Eksportet rriten me 12.9%

Kompanitë shqiptare eksportuan 158 miliardë lekë mallra në periudhën janar-korrik të këtij viti. Sipas INSTAT-it, krahasuar me një vit më parë eksportet janë zgjeruar me 18 miliardë lekë, ose 12.9 për qind. Të dhënat e detajuara tregojnë se pjesa më e madhe e rritjes ka ardhur ve

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:49.844Z

Cmimet e larta, nxiten eksportet

Rritja e cmimeve ne tregjet evropiane krahas ndikimeve negative ne xhepat e konsumatoreve, perfshire edhe ato shqiptare, ka ndikuar pozitivisht ne vlerat monetare qe ekonomia vendase ka perfituar nga eksportet. Sipas te dhenave me te fundit te doganave qe i perkasin periudhes 9 mujore, janar-shtator

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:57.644Z

Kriza ekonomike, bien eksportet e metaleve

 Fabiola ÇelaKriza globale ka tkurrur ekonominë vendase. Eksportet, por edhe importet e mallrave kanë pësuar rënie. Deficiti tregtar ka arritur në 516 milionë euro. Si pasojë e krizës ekonomike edhe dërgesat e emigrantëve kanë pësuar rënie. TregtiaAshtu siç ishte para

No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:43.705Z

Këpucët rritën eksportet e prodhimeve fason    

INSTAT dhe BSH, në një konkluzion, u rritën prodhimet e këpucëve dhe tekstilit me material porositësi  Sipërmarrësit që punojnë me material të porositësit, sipas INSTAT-it, kanë pasur ngritje të eksporteve, por rritje më të madhe në këtë zë shënon prodhimi i këpucëve. Sipas s

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama