Rezultate te kerkimit per termin: +Ekuivalentimi

Total: 73
No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:35.963Z

Rikthehen protestat neser, per njohjen e diplomave

Te rinjte qe kane perfunduar arsimin e larte ne universitetet e huaja kerkojne shkurtimin e procedurave per njohjen e diplomave, pasi vonesat bejne qe ata te mos aplikojne dot per pune. Kjo per shkak te kohes qe kerkon ekuivalentimi i diplomave. Sipas te rinjve, ky proces njohjeje mund te zgjase edh

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:54.244Z

Ekuivalentimi, MASH nxjerr listën e diplomave të përfunduara në janar 2010

Jonida Tashi Ministria e Arsimit publikon listën e diplomave të huaja që janë ekuivalentuar nga ky dikaster në muajin janar. Bëhet fjalë për 33 aplikantë, për të cilët, procesi i njohjes së diplomës së fituar jashtë vendit ka përfunduar në 15-ditshin e dytë të muajit janar. Lajm

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:52.056Z

Studimet master, listat e fituesve javën që vjen

 Javën që vjen në universitete do të shpallen listat e fituesve në programet master. Këtë pohojnë burime të sigurta nga Ministria e Arsimit. Bëhet fjalë për ciklin e dytë të studimeve, sipas Bolonjës, që do të zgjasë dy vjet dhe masterat e nivelit të parë që janë njëvje&c

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:12.456Z

Infermierët, ndryshime në ligj për kualifikimin

Deputetët e Komisionit të Shëndetësisë sugjeruan ndryshime ligjore për rritjen e kualifikimit të infermierëve. Komisioni zhvilloi dje një seancë dëgjimore me kreun e Urdhrit të Infermierëve, Sabri Skënderi, si dhe përfaqësues nga Ministria e Shëndetësisë, për statusin e infermier

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:21.907Z

Maturantet jashte shtetit, si te aplikojne

Te gjithe maturantet qe kane kryer shkollen e mesme jashte shtetit, do te mund te behen pjese e universiteteve shqiptare, pasi te kene kryer nje sere procedurash. Behet fjale per ekuivalentimin e defteses dhe dhenien e provimeve me zgjedhje. Gjate dites se djeshme, Ministria e Arsimit ka ngritur kom

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:08.677Z

Mbeten pezull masterat njëvjeçarë

 Mbeten pezull masterat njëvjeçarë për studentët që janë diplomuar para futjes së sistemit të Bolonjës. Fakultetet nuk kanë marrë ende asnjë udhëzim për fillimin e këtyre studimeve. Edhe pse Ministria e Arsimit ka deklaruar se këtë vit akademik edhe studentët me diplom

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:40.477Z

Këshilli i Ministrave çel 9 programe të reja masteri

Programet e studimeve të ciklit të dytë realizohen me 120 kredite dhe zgjatja normale e tyre është dy vite Vetëm një javë pas hapjes së 26 programeve të reja master, Këshilli i Ministrave miratoi edhe nëntë programe të reja. Këto programe studimi do të fillojnë veprimtarinë mësi

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama