Rezultate te kerkimit per termin: +Oriana +Fallaci

Total: 25
No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:59.705Z

Oriana Fallaci, romani që iakushtoi Aleksandër Panagulisit

“Një burrë” është romani për jetën e Aleksandër Panagulisit. Gjithçka nis teksa Oriana Fallaci niset për Greqi për të intervistuar këtë luftëtar të paepur kundër diktaturës dhe që mbron fjalën e lirë. Në atë takim lind befas një ndjenjë e panjohur më parë për n

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:59.476Z

Ëndrrat e parealizueshme për modelin ballkanik të Oriana Fallacit

Për njerëzit që janë rritur me kulturën urbane, jeta është plot legjenda të këtilla. Njëra nga legjendat urbane është edhe emri i Oriana Fallacit. Ajo bën pjesë në korpusin e legjendave të tjera të pop kulturës, ku janë edhe, për shembull, Beatles-at, Bob Dylan, lëvizjet hippie,

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:56.108Z

Publikohet audio-libri i Fallaci-t

Monologu tragjik i nje gruaje drejtuar nje femije qe mban ne bark, dyshimet, ankthet, sensi i fajit shoqerojne zgjedhjen e saj per t'i dhene apo jo jete femijes se saj. Sikur ta nxjerre ne drite...atehere do t'i mohonte lirine vetes. Kthehet e masterizuar ne kater cd, audio-libri "Le

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:36.766Z

Oriana, udhëtimi i fshehtë

  Qarkullon më 30 korrik saga familjare e Oriana Fallacit. Një libër që përfshin 5 breza, i botuar nga i nipi që i ndenji pranë deri në momentin e fundit të jetës Një kthim në kohë, jo në kohërat e luftës në Vietnam apo në vatrat e nxehta të planetit apo kur tregonte lidhj

No Pic available
  • 2020-09-15T14:12:42.342Z

Ina Gjonçi ngjit në skenë veprën e Oriana Fallacit

Në vitin 1975, shefi i saj, drejtori i gazetës Europeo, i kërkoi Fallacit një shkrim mbi abortin. Gazetarja u kthye pas gjashtë muajsh me tekstin e librit Letër një fëmije që nuk u lind kurrë. Shefi nuk ia fali mosbindjen, bota fitoi një nga tekstet më të drejtpërdrejtë mbi gruan, das

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:22.159Z

E diela e librit

Marcel Proust "Kur dashuronte Suani" Botimet "Fan Noli" (800 lekë) Sepse, ajo çka brenda nesh e pandehim se është dashuri, xhelozi, nuk paraqitet si pasion i njëjtë i pandërprerë i pandalshëm. Ajo përbëhet nga një pafundësi dashurish të njëpasnjëshme, xhelozish të ndryshme

No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:40.246Z

“Heshtja e Dyfishtë”, libri i Carlo Bollinomë i shitur në librari

Në vitrinën e librit të ri i janë shtuar lexuesit shqiptarë romane, libra udhëzues, historik dhe politikë.Interesin më të madh nga lexuesi shqiptar e kanë patur librat: “Heshtja e dyfishtë” nga gazetari italian Carlo Bollino, “

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama