Rezultate te kerkimit per termin: +Piro +Misha

Total: 116
No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:17.576Z

Piro Misha, Lexuesi skërkon diktaturën, por letërsinë e mirë

Debat i hapur Studiuesi, publicisti dhe përkthyesi Piro Misha i bashkohet zërave për debatin e ngritur nga gazeta “Shqip” në lidhje me temat mbi Shqipërinë komuniste, të cilat zënë më së shumti vend dhe preferohen më tepër të përkthehen në gjuhë të huaja prej botuesve a

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:10.344Z

Misha: Ftese debati per te reflektuar mbi vetveten

C’do te thote te jesh shqiptar sot, pse tranzicioni ne Shqiperi eshte me i veshtire se tjeterkund, pse komunizmi vendas rezulton te jete me i ashper se kudo? Keto jane disa nga pyetjet qe Piro Misha eshte perpjekur te jape nepermjet analizave ne librin e tij “Arratisja nga burgjet shqipt

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:19.116Z

Vendim ligjor me dem social, kulturor e politik

Piro Misha - studiues, botues

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:48.307Z

Arratisja nga burgjet e historisë, eseja e Mishës në Berat dhe Gjirokastër

Sot në Bibliotekën e Qytetit të Beratit "Vexhi Buharaja", do të organizohet prezantimi i librit ese "Arratisja nga burgjet e historisë(Çdo të thotë sot të jesh shqiptar), të autorit Piro Misha. Libri është botim i Shtëpisë Botuese Toena, e cila ka organizuar këtë prezantim në qyteti

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:43.251Z

Konference per demokracine dhe shtetin e se drejtes

Ne kohen kur vijonin diskutimet e partive politike zhvillonte punimet nje konference nderkombetare mbi demokracine dhe shtetin e se drejtes ne Shqiperi. Ne konference merrnin pjese disa nga njohesit me te mire te Shqiperise dhe problemeve shqiptare si Bernd Fisher Miranda Vikers Nikola

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:45.633Z

Edhe një herë për identitetin dhe tranzicionin shqiptar

Tema i identitetit dhe e tranzicionit shqiptar është ende e lidhur me procesin aktual të zhvillimit tonë si popull që me këmbëngulje aspirojmë të bëhemi pjesë e popujve të familjes evropiane. Këto dy tema janë tema të rëndësishme për të kuptuar në fakt rrugën nëpër të cilën

No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:46.057Z

Kriza e librit: Shitet 10-40% më pak

Oliverta LilaNëse bëhet një krahasim i 3-mujorit të parë të vitit 2012 me një vit më parë, kemi një rënie të shitjeve në 10% dhe krahasuar me vitin 2010, rënia shkon deri në 40%. Ky indeks, ndonëse përfshin edhe gazetat e revistat e jo në mënyrë specifike librin, të lë të kupt

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama