Rezultate te kerkimit per termin: +Shengen

Total: 4070
No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:04.731Z

Rregulla të reja në Shengen

Një procedurë e re e dhënies së vizave Shengen hyn në fuqi të hënën në të gjitha vendet e Bashkimit Europian. Tashmë me një vizë Shengen mund të lëvizesh pa iu nënshktruar kontrolleve në kufij. Ndërsa procedura thjeshtëzohet edhe më shumë. Nëse kërkesa për vizë re

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:52.970Z

See you later Shengen

Bashkimi Evropian perfundimisht terhoqi litarin e parashutes. Vone por megjithate ne kohen e duhur Brukseli e kuptoi mosefektin e procesit te monitorimit i cili vlen per Bullgarine dhe Rumanine qe prej anetarsimit te te dy vendve ne vitin 2007. Permes ketij monitorimi duhet te sigurohet qe perpjekj

No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:21.021Z

Kontrolle kufitare ne zonen Shengen

Ministri i Punëve të Brendshme të Gjermanisë, Hans Piter Fridrih ka deklaruar para gazetarëve se propozimi i përbashkët mes Gjermanisë dhe Francës për vendosjen e një kontrolli kufitar në zonën “Shengen” tashmë i ë

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:24.485Z

9 shtete të BE pjesë e Shengen

  9 shtete të BE pjesë e Shengen Nëntë shtete të Bashkimit Europian janë bërë pjesë e Shengen. Kështu do të jenë në Shengen : Sllovenia, Estonia, Letonia, Lituania, Hungaria, Polonia, Sllovakia dhe Malta.

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:59.316Z

Danimarka pezullon traktatin Shengen

Danimarka ka vendosur të pezullojë traktatin Shengen dhe të rivendosë kontrollin e kufijve me Gjermaninë dhe Suedinë. Ministri i Financave të këtij vendi, Klaus Hjort Frederiksen, tha se vendimi u mor në marrëveshjen mes qeverisë liberal-konservatore në minorancë dhe Partisë së popull

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:20.178Z

Shengen, KE forcon masat për liberalizimin

Liberalizimi i vizave ka detyruar Komisionin Europian të forcojë më tepër sigurinë për identifikimin e personave që hyjnë në zonën Shengen. Grupi “Miqtë e Sistemit të Informacionit të Vizave, VIS”, i kryesuar nga Presidenca e KE do të diskutojë në ditët në vijim lidhur

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:47.522Z

Sot shqiptarët lëvizin të lirë në Shengen

Anilejda Shëmbitraku Nis lëvizja e lirë e shqiptarëve në zonën “Shengen”. Ka hyrë në fuqi sot vendimi i Parlamentit Europian, i cili lejon qytetarët e Republikës së Shqipërisë të lëvizin pa viza për të udhëtuar në 25 shtete anëtare të BE-së, si dhe në 3 shtetet e tjera j

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama