Rezultate te kerkimit per termin: +Shqipe

Total: 9993
No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:35.767Z

GJUHA SHQIPE

ERION KAME Tema që dua të trajtoj nuk ka të bëjë fare me profesionin tim të regjisorit, por pika lidhëse është gjuha shqipe. Dhe meqë unë e përdor gjuhën shqipe si mjet shprehës në profesion dhe mjet komunikimi në jetën e përditshme, e ndiej si detyrë të fokusoj një problem. Nuk

No Pic available
  • 2020-09-15T14:08:22.281Z

Gjuha shqipe ne Universitete

Gjuha shqipe ne Universitete E hene 25 Mars 2013 1705 Gjuha shqipe ne UniversiteteNese studion per Matematike Kimi Mjekesi Drejtesi apo cdo dege tjeter ne Universitetin e Tiranes tashme do te kesh lende dhe provim me vete edhe gjuhen amtare Kultura dhe gramatika e gjuhes shqipe eshte lend

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:13.528Z

Berisha për gjuhën shqipe

16/01/2009  Kryeministri Sali Berisha tha se do t’i kërkojë Ministrisë së Arsimit që për gjuhën shqipe të ketë diploma të tipit “master”. “Më duhet të shpreh publikisht disaprovimin tim për një qëndrim tërësor nënvlerësues ndaj gjuhës shqipe. Në këtë kontekst

No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:40.727Z

Dramat shqipe, jo në sirtar

Takimi Mbarëkombëtar i Dramës shqipe mbyllet me disa propozime: data 15 prill të kthehet në një ditë takimi mbarëkombëtar të përvitshëm për dramën shqipe; ngritja e një sajti, ku të hidhen të gjitha veprat që të lexohen dramat shqipe; një herë në muaj të realizohet leximi i nj

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:55.365Z

Ruajtja e gjuhes shqipe

Perpjekjet per ruajtjen e gjuhes shqipe nga shoqerite atdhetare kane qene te shumta dhe te zgjatura ne vite. Sipas studiuesve, nga 1878-a deri ne 1912-en kane qene rreth 300 te tilla, me qellim kryesor hapjen e shkollave shqipe, por edhe botimin e periodikeve ne gjuhen vendase. Nga periu

No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:40.553Z

Drama shqipe, peng i jurisë

Oliverta LilaPas konkursit të shpallur në janar të këtij viti nga MTKRS-ja, Teatri Kombëtar vendosi nja dy herë edhe shtyrjen e afatit për tu dhënë kohë krijuesve që sillnin vepra edhe përtej kufijve, për ta mbyllur në fund të prillit. Në garë janë përfundimisht 26 dramaturgë me

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:53.593Z

Bastardimi institucional i gjuhës shqipe

Përdorimi i gjuhës shqipe në Maqedoni po merr përmasa shqetësuese, duke marrë parasysh gabimet e shumta gjuhësore që vërehen nëpër mbishkrimet e atyre pak institucioneve që kanë nisur përdorimin e saj zyrtar. E njëjta gjë ndodh me gjuhën edhe në tabelat udhëzuese, transportin publ

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama