Rezultate te kerkimit per termin: +Shqipe

Total: 9993
No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:13.528Z

Berisha për gjuhën shqipe

16/01/2009  Kryeministri Sali Berisha tha se do t’i kërkojë Ministrisë së Arsimit që për gjuhën shqipe të ketë diploma të tipit “master”. “Më duhet të shpreh publikisht disaprovimin tim për një qëndrim tërësor nënvlerësues ndaj gjuhës shqipe. Në këtë kontekst

No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:40.727Z

Dramat shqipe, jo në sirtar

Takimi Mbarëkombëtar i Dramës shqipe mbyllet me disa propozime: data 15 prill të kthehet në një ditë takimi mbarëkombëtar të përvitshëm për dramën shqipe; ngritja e një sajti, ku të hidhen të gjitha veprat që të lexohen dramat shqipe; një herë në muaj të realizohet leximi i nj

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:55.365Z

Ruajtja e gjuhes shqipe

Perpjekjet per ruajtjen e gjuhes shqipe nga shoqerite atdhetare kane qene te shumta dhe te zgjatura ne vite. Sipas studiuesve, nga 1878-a deri ne 1912-en kane qene rreth 300 te tilla, me qellim kryesor hapjen e shkollave shqipe, por edhe botimin e periodikeve ne gjuhen vendase. Nga periu

No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:40.553Z

Drama shqipe, peng i jurisë

Oliverta LilaPas konkursit të shpallur në janar të këtij viti nga MTKRS-ja, Teatri Kombëtar vendosi nja dy herë edhe shtyrjen e afatit për tu dhënë kohë krijuesve që sillnin vepra edhe përtej kufijve, për ta mbyllur në fund të prillit. Në garë janë përfundimisht 26 dramaturgë me

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:53.593Z

Bastardimi institucional i gjuhës shqipe

Përdorimi i gjuhës shqipe në Maqedoni po merr përmasa shqetësuese, duke marrë parasysh gabimet e shumta gjuhësore që vërehen nëpër mbishkrimet e atyre pak institucioneve që kanë nisur përdorimin e saj zyrtar. E njëjta gjë ndodh me gjuhën edhe në tabelat udhëzuese, transportin publ

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:53.666Z

124 vjet të shkollës shqipe

Më 7 mars mësuesit nga të gjithë trevat shqiptare e kremtojnë festën e mësuesit, në shenjë mirënjohjeje dhe respekti ndaj shkollës së parë shqipe. Por si lindi kjo festë? Nga Express më 08 mars 2011 në ora 09:49 Nevoja për dije bëri që përpjekjet e përbashkëta të atdhetarëv

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:18.374Z

Pakez vemendje per dramen shqipe

Anisa Ymeri Kemi drame shqipe?! Jo rralle perballesh me heshtje, kundrejt kesaj pyetjeje. Apo edhe me vorbulla mendimesh ne kafenete e zhurmshme, ku piqen tok njerezit e artit. Gjaknxehtet jane kategorike! Drama shqipe eshte inekzistente per ta. E te tjereve qe ju dhimbset, arsyetojne me keqardhje s

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama