Rezultate te kerkimit per termin: +Shqipe

Total: 9993
No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:40.727Z

Dramat shqipe, jo në sirtar

Takimi Mbarëkombëtar i Dramës shqipe mbyllet me disa propozime: data 15 prill të kthehet në një ditë takimi mbarëkombëtar të përvitshëm për dramën shqipe; ngritja e një sajti, ku të hidhen të gjitha veprat që të lexohen dramat shqipe; një herë në muaj të realizohet leximi i nj

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:55.365Z

Ruajtja e gjuhes shqipe

Perpjekjet per ruajtjen e gjuhes shqipe nga shoqerite atdhetare kane qene te shumta dhe te zgjatura ne vite. Sipas studiuesve, nga 1878-a deri ne 1912-en kane qene rreth 300 te tilla, me qellim kryesor hapjen e shkollave shqipe, por edhe botimin e periodikeve ne gjuhen vendase. Nga periu

No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:40.553Z

Drama shqipe, peng i jurisë

Oliverta LilaPas konkursit të shpallur në janar të këtij viti nga MTKRS-ja, Teatri Kombëtar vendosi nja dy herë edhe shtyrjen e afatit për tu dhënë kohë krijuesve që sillnin vepra edhe përtej kufijve, për ta mbyllur në fund të prillit. Në garë janë përfundimisht 26 dramaturgë me

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:53.593Z

Bastardimi institucional i gjuhës shqipe

Përdorimi i gjuhës shqipe në Maqedoni po merr përmasa shqetësuese, duke marrë parasysh gabimet e shumta gjuhësore që vërehen nëpër mbishkrimet e atyre pak institucioneve që kanë nisur përdorimin e saj zyrtar. E njëjta gjë ndodh me gjuhën edhe në tabelat udhëzuese, transportin publ

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:53.666Z

124 vjet të shkollës shqipe

Më 7 mars mësuesit nga të gjithë trevat shqiptare e kremtojnë festën e mësuesit, në shenjë mirënjohjeje dhe respekti ndaj shkollës së parë shqipe. Por si lindi kjo festë? Nga Express më 08 mars 2011 në ora 09:49 Nevoja për dije bëri që përpjekjet e përbashkëta të atdhetarëv

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:18.374Z

Pakez vemendje per dramen shqipe

Anisa Ymeri Kemi drame shqipe?! Jo rralle perballesh me heshtje, kundrejt kesaj pyetjeje. Apo edhe me vorbulla mendimesh ne kafenete e zhurmshme, ku piqen tok njerezit e artit. Gjaknxehtet jane kategorike! Drama shqipe eshte inekzistente per ta. E te tjereve qe ju dhimbset, arsyetojne me keqardhje s

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:57.297Z

Mobilizim për dramën shqipe

Ditët e para të marsit do të shpallen dy vepra fituese të dramës kombëtare nga dy konkurse paralele: “Flasim rreth kufijve”, iniciuar nga Ministria Austriake për çështje Europiane dhe Ndërkombëtare, P.E.N Club-i austriak dhe MTKRS, si dhe nga Teatri Kombëtar. Po a e zgjidhin

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama