Rezultate te kerkimit per termin: +Absurdi

Total: 690
No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:21.591Z

Absurdi dhe mashtrimi

Absurdi nuk çliron, ai bashkon. Ai nuk përligj të gjitha aktet. Gjithçka lejohet, nuk do të thotë “asgjë nuk është e ndaluar”. Absurdi vetëm se u kthen barazvlerën rrjedhojave të akteve të veta. Ai nuk rekomandon krimin, kjo do të ishte foshnjarake, por ai pranon padobinë e brejt

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:28.987Z

Absurdi, siç na e thotë Spiro Duni?!

“Këngëtarja tullace” rishfaqet në Teatrin Kombëtar. Kjo komedi e rikthyer nuk ka kalim nga dramatikja në tragjike, nga fatkeqësia e pjesshme në fatkeqësi të plotë, por kalim dinamik nga pakuptimësia e pjesshme, në pakuptimësi të plotë. Ky është mesazhi që regjisori Spiro Duni d

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:38.379Z

Absurdi i kohës absurde

Dikush, duke dëgjuar një referimin tim në Kuvend të romanit "Absurdi" të K.Kostës, mund ta ketë menduar thjesht si mani të referuesit për të cituar një vepër a diçka tjetër në funksion të asaj që do të argumentojë, pavarësisht sa lidhet argumenti në fjalë me veprën e cituar. P

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:52.608Z

Absurdi i një shoqërie

Romani “Në kohën e britmës” është një tronditje për shoqërinë, tronditje madhore e lartësuar në art. Kjo tronditje, për peshën që ka në vetëdijen shoqërore, ka nevojë për art të madh, sepse të tilla ishin edhe përmasat e saj. Këtë mision ky roman e përmbush me një nivel

No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:47.056Z

Absurdi, Flota Detare shqiptare do drejtohet nga një ushtarak i këmbësorisë

Flota Detare e Shqipërisë drejtohet tashmë si asnjëherë tjetër nga një ushtarak që specialitetin e tij ka forcat tokësore. Qemal Shkurti, para dy ditësh mbante gradën e Kolonelit, por brenda një dite mori gradën madhore Gjeneral Brigade nga Presidenti i Republikës, Bujar

No Pic available
  • 2020-09-15T14:12:32.438Z

Absurdi i një ligji, absurdi i një akreditimi, dhe absurdi i një emërimi!

Nga Artan Fuga Merret vesh se zoti Kryeministër ka emëruar zëvendës ministër të arsimit, z. Ervin Demo! Unë nuk kam absolutisht asgjë me personin në fjalë. Nuk e kam njohur në thelb dhe në punë nga afër, dhe nuk kam pasur mundësi të njoh librat që ka botuar, kërkimin shkencor që k

No Pic available
  • 2020-09-15T14:06:42.304Z

Absurdi i Bashës: Sheshin Skënderbej do ta kthej për këmbësorët pas tre vitesh

Share Pasi rrëzoi projektin e paraardhësit të tij për sheshin Skënderbej, që parashikohej të shërbente vetëm për këmbësorët, Lulzim Basha ka parashikuar që ti rikthehet kësaj ideje. Vetëm se, kjo gjë do të ndodhë pas tre vjetësh. Kjo gjë është deklaruar

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama