Rezultate te kerkimit per termin: +Bizantit

Total: 298
No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:12.352Z

Restaurimi i Bizantit

Averil Cameron, autorja e veprës historike “Bizantinët”, sot në Tiranë, në Bibliotekën Kombëtare Ka pak kohë që në shqip është botuar vepra “Bizantinët” e Averil Cameron. Sot autorja, profesoreshë e antikitetit të vonë dhe e historisë së Bizantit në Oksfor

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:12.381Z

Historia “shqiptare” e Bizantit

08/01/2009  Është interpretuar shpesh gabimisht si pasardhës i zhdukur i botës klasike. Megjithatë, Bizanti zë një vend të rëndësishëm në historinë evropiane e, si i tillë, një pjesë e “fytyrës” së tij lidhet ngushtësisht edhe me Shqipërinë. Territoret ku shtrihej

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:12.378Z

Cameron: Portat e Bizantit ishin në Durrës

 Alma Mile Ndërsa ende debatohet nëse është Lindje, apo Perëndim, ajo thotë se Bizanti është një urë mes këtyre dy botëve. E ardhur në Tiranë për të prezantuar librin e saj “Bizanti”, një nga historianet më të njohura të kësaj periudhe, Averil Cameron (profesore

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:47.120Z

Tryeza shkencore: Gjurmët e Bizantit në Shqipëri

Në kohët e sotme studimi i historisë dhe i kulturës Bizantine, i shfaqjeve të shumëllojta dhe e ndikimeve të tij, ka marrë një zhvillim të ri edhe në vendin tonë. Ky interes për studimet bizantine justifikohet jo vetëm për faktin se populli shqiptar ka qenë mbi 10 shekuj pjesë e Pe

No Pic available
  • 2020-09-15T14:06:19.312Z

Butrint, kryhet pagëzimi i parë që nga koha e Bizantit

Fëmija 16-muajshe duke u pagëzuar SARANDE – Për herë të parë pas disa shekujsh Pagëzimorja në Butrintin antik i është kthyer traditës që e ka zanafillën që në periudhën bizantine. Një ceremoni origjinale është realizuar këtu këto ditë falë iniciativës së dy prindërve

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:12.473Z

BIZANTINET, Averil Cameron: Shqipëria më ndihmoi për të shkruar librin

>Promovohet libri Bizantinët. Për lexuesin vjen një histori ndryshe për identitetin e perandorisë bizantineBizantinët titullohet libri i fundit i studiueses Averil Cameron, i cili u promovua dje në ambientet e Bibliotekës Kombëtare. Një libër i cili rrëfen për qeverisjen në kohën e Bi

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:12.372Z

Averil Cameron: Vendi i shqiptarëve në historinë bizantine

"Trojet shqiptare janë një pjesë e rëndësishme e historisë bizantine". Kështu është shprehur gjatë një takimi të djeshëm me historianët shqiptarë, Averil Cameron, profesoreshë e lashtësisë së vonë dhe e historisë së Bizantit në Oksford, njëkohësisht drejtore e kolegjit "Kebl

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama