Rezultate te kerkimit per termin: +Bruto +Prodhimi +Vendor

Total: 44
No Pic available
  • 2020-09-15T14:10:51.016Z

Shënohet rritje e lehtë e bruto prodhimit vendor

Bruto prodhimi vendor (BPV) në tremujorin e parë të këtij viti (TM1 - 2015) shënon një rritje reale për 0.22% në krahasim me TM1 të vitit paraprak, ka bërë të ditur Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK), e cila ka publikuar "Bruto produktin vendor (BPV) në baza tremujore sipas akt

No Pic available
  • 2020-09-15T14:10:40.540Z

Bruto produkti vendor shënon rritje për 3.3%

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka bërë të ditur se bruto prodhimi vendor (BPV) në tremujorin e katërt të vitit të kaluar (TM4-2014) shënon rritje reale për 3.3% në krahasim me TM4 të vitit 2013. Sipas publikimit të ASK-së, rritja reale e BPV-së sipas aktiviteteve ekonomike

No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:11.881Z

Italia në reçesion, parashikime negative dhe në vazhdim

Italia ka shënuar rënie të bruto prodhimit vendor prej 0.7% në tremujorin e katërt të 2011 krahasuar me tremujorin paraprak, pohon instituti shtetëror statistikor. Pas rënies së bruto prodhimit vendor prej 0,2% krahasuar me tremujorin e tretë, rë

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:30.223Z

Britania e madhe del nga recesioni

Britania e Madhe pas më shumë së një viti ka arritur të dal nga recesioni në tremujorin e tretë, ka treguar studimi i Bloombergut. Aktivitetet ekonomike të Britanisë në periudhën e lartpërmendur janë rritur për 0.2 për qind, që është rritja e parë pas gjashtë tremujorëve, ësht

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:40.623Z

Rumania serish ne recesion

Sipas institutit rumun te statistikes ekonomia rumune mund te hyje serish ne recesion gjate muajve te fundit te vitit 2010. Tremujori i dyte dhe i trete tregojne shenja te dobeta te sherimit me nivele te njepasnjeshme te rritjes. Por duke marre parasysh karakterin ciklik te ekonomise rumune mund te

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:13.449Z

Rritja ekonomike për vitin 2014 më e lartë për 1.2 %

Bruto prodhimi vendor (BPV) me çmime aktuale në vitin 2014 ishte 5 miliardë e 567.5 milionë euro, e që krahasuar me vitin 2013 ishte 1.2% më e lartë. Ndërsa, BPV-ja për kokë banori për vitin e kaluar ishte 3,084 euro, kanë bërë të ditur zyrtarë të Agjencisë së Statistikave të Ko

No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:54.465Z

Maqedoni, shkon në 3, 3 miliardë euro borxhi publik

SHKUP- Borxhi publik i qeverisë është rritur për 40% nga bruto prodhimi vendor dhe harrin vlerën prej 3, 3 miliard eurove. Ky numër sipas të dhënave të fundit të Ministrisë së Financave, e cila tregon se ka rritje edhe tek huamarrja e brendshme, por edhe tek huamarrja e jashtme. Krahasu

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama