Rezultate te kerkimit per termin: +Ekonomia

Total: 9993
No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:29.327Z

Ekonomia reale & ekonomia virtuale

Arben MALAJ Dhënia e çmimit Nobel gjithmonë ka rëndësinë e tij në mirënjohjen për personalitet akademike dhe politike më të spikatura Çmimi Nobel nuk është një konkurs shkencor midis akademikëve, por një vlerësim sa më real i kontributeve të tyre ndaj shoqërisë

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:29.549Z

Ekonomia reale dhe ekonomia virtuale

Matematizimi i çdo fenomeni shoqëror duket se e rëndoi krizën ekonomike globale. Ekonomia është një shkencë shoqërore e ndërthurur. Njohja dhe respektimi i faktorëve shoqërorë dhe psikologjikë në zhvillimin e saj merr një rëndësi në rritje Nga Arben Malaj  Dhënia e Çmimit No

No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:23.453Z

Ekonomia e Eurozonës rigjallërohet

Prodhimi rritet më shpejt nga sa pritej në tremujorin e fundit 2013 Ekonomia e Eurozonës u rrit më shumë nga sa pritej në tremujorin e fundit të vitit 2013 falë zgjerimit më të shpejtë të prodhimit në ekonomitë më të mëdha të rajonit si Franca dhe Gjermania. Këto janë vlerësimet

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:55.929Z

Japoni, ekonomia ne recesion

Ekonomia e Japonisë është zyrtarisht në recesion. Të dhënat zyrtare të publikuara tregojnë se ekonomia e dytë më e madhe e botës ka pësuar tkurrje në masën 0.1 për qind gjatë tre mujorit korrik-shtator. Kjo shënon tre-mujorin e dytë radhazi që ekonomia japoneze përjeto

No Pic available
  • 2020-09-15T14:08:29.450Z

Ekonomia franceze në reçesion

Ekonomia franceze ka hyrë në reçesion pasi u kontraktua me 0.2 për qind në tremujorin e parë të vitit. Ekonomia u tkurr me të njëjtën kuotë të tremujorit të fundit të vitit 2012. Reçesion konsiderohet kur rritja ekonomike është negative për dy tremujorë rresht. Franca ka gjithasht

No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:48.327Z

SHBA, tkurret ekonomia

Ekonomia amerikane është tkurrur më shumë sesa mendohej fillimisht në pjesën e parë të vitit. Raporti i sotëm nga Departamenti i Tregëtisë ve në dukje se ekonomia shënoi një rënie prej 2.9 për qind në muajt janar, shkurt dhe mars. Shifra ës

No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:53.218Z

Tkurret sërish ekonomia greke

Greqi - Ekonomia greke është tkurrur me hapin më të ngadaltë në 6 vitet e fundit, një tjetër shenjesë gjatë 2014-ës ekonomia helene do të lërë pas recesionin më të thellë ekonomik të 50 viteve të fundit. Autoriteti i statistikave në Greqi ka konstatuar se Produkti i Brendshëm B

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama