Rezultate te kerkimit per termin: +Etleva +Nallbani

Total: 41
No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:18.822Z

Etleva Nallbani, arkeologia shqiptare në Akademinë Franceze

TIRANE-Më 17 janar, duke shkuar në Akademinë Franceze të Mbishkrimeve dhe Letrave, duke hyrë në sallonet hijerënda të akademikëve, rrethuar me tablotë dhe portretet e Volterit, Monteskiesë, Rasinit, Bualosê dhe të shumë filozof&e

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:58.601Z

Etleva Nallbani, arkeologia që jeton për të zbuluar thesaret shqiptare

Me një fshesë të vogël, teksa mban kokën ulur për orë të tëra, gërmon lehtë tokën në kërkim të së kaluarës mbi vendin tonë. Thonë se nëse do që të projektosh mirë të ardhmen duhet të njohësh mirë të shkuarën. Etleva Nallbani është arkeologe. Prej vitesh, jeton mes qyte

No Pic available
  • 2020-09-15T14:10:59.813Z

Zbulohet shqiponja iliro-arbërore ku do të kalonin shtyllat e Komanit

"Shqiponja iliro-arbërore e sapogjetur në nekropolin e Komanit. Gjetje shumë e rëndësishme. (E të mendosh që aty do kalonin shtyllat e tensionit të lartë... Sa keq që mbetëm pa shtylla)". Kështu e ka komentuar foton e zbulimit më të afërt arkeologjik të datës 11 tetor 2015 në Face

No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:35.768Z

Qiramarrësi i kalasë së Lezhës, kallëzim arkeologes që e gërmoi

Ndërsa shteti shqiptar zyrtarisht nuk pranon se e ka dhënë me qira për 20 vjet kalanë e Lezhës, shoqëria qiramarrëse e saj "SCHNELL" sh.p.k, ka filluar të mbrojë të drejtat e veta mbi monumentin. Në fundvitin e kaluar, ajo ka bërë

No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:05.304Z

Per here te pare germime brenda territorit te kalase se Lezhes

Keto jane germimet e para arkeologjike brenda kalase se Lezhes. Gjetjet jane te shumta, ndersa prezantohen fazat e ndryshme te okupimit te saj.  Ka mbivendosje te objekteve si pasoje e dendesise se ketyre okupimeve, por jo demtime.  Prania e nje ekipi arkeologesh franceze dhe shqiptare, ka

No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:05.285Z

Per here te pare germime brenda territorit te kalasee se Lezhes

Keto jane germimet e para arkeologjike brenda kalase se Lezhes. Gjetjet jane te shumta, ndersa prezantohen fazat e ndryshme te okupimit te saj.  Ka mbivendosje te objekteve si pasoje e dendesise se ketyre okupimeve, por jo demtime.  Prania e nje ekipi arkeologesh franceze dhe shqiptare, ka

No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:47.679Z

Mbrëmje arkeologjike në Lezhë, prezantohen zbulimet specifike në kalanë e qytetit

Lezhë - Mësues, nxënës, qytetarë e kureshtarë janë ngjitur në kalanë e Lezhës për të parë nga afër zbulimet e fundit të dala në dritë pas gërmimeve nga arkeologë shqiptarë dhe francezë, duke iu bashkuar mbrëmjeve arkeologjike. Për arkeologen, Etleva Nallbani, kalaja e Lezhës

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama