Rezultate te kerkimit per termin: +Evropa +Juglindore

Total: 672
No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:04.851Z

Monumentet e Evropës Juglindore

26/05/2005  Presidentët mblidhen për korridoret kulturore Evropa Juglindore është një vend i bekuar për takim të qytetërimeve, kurse trashëgimia e saj kulturore mund të bëhet burim i një strategjie të re gjeopolitike të rajonit. Rreth kësaj ideje u bashkuan pjesëmarrësit n

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:33.265Z

Evropa Juglindore konservon historinë, edhe Shqipëria në listë

Gjithë trashëgimia e Evropës Juglindore do të jetë nën rehabilitimin e përbashkët të trashëgimisë. Kjo është vendosur disa ditë më parë në Lubjanë, Slloveni ku është mbajtur konferenca “Rehabilitimi i Trashëgimisë sonë të Përbashkët” organizuar nga Ministria e Kulturës

No Pic available
  • 2020-09-15T14:06:03.639Z

Interes ne rritje - Investuesit gjermane dhe Evropa Juglindore

Investitoret gjermane e kane te qarte qe Evropa Juglindore eshte nje formacion ekonomik shume kompleks dhe se vendet ne rajon nuk mund te laquofuten te gjitha ne nje thesraquo sic u tha me te drejte ne diskutimet e konferences. Vendet Ballkanit nuk jane te gjitha njelloj Ato mund te ndahen ne vij

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:34.208Z

Evropa Juglindore, skemë rajonale sigurimi për katastrofat natyrore

Në raste katastrofash natyrore dëmi do të mbulohej fare mirë nëse vendet e rajonit do të krijonin një treg të përbashkët sigurimi. Kjo pritet të ndodhë me vendet e Evropës Juglindore, të cilat do të hartojnë një skemë rajonale të sigurimit për mbrojtjen nga katastrofat natyrore.

No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:43.453Z

Merkel në Indonezi: Evropa të hapet drejt Azisë

Kancelarja gjermane, Angela Merkel theksoi sot gjatë një vizite në Indonezi, se Evropa duhet të përshpejtojë nënshkrimin e një marrëveshje të shkëmbimit të lirë me Azinë Juglindore. Merkel, theksoi se shkëmbimi i lirë me

No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:39.067Z

Evropa Juglindore, nuk do ta kaloje rritjen prej 1.1%

Ndersa per Shqiperine, ekspertet e Bankes Boterore japin parashikimin e nje rritje ekonomike deri ne nivelin prej 1.6% per kete vit, ata pohojne se ne rajonin e Evropes Juglindore ku ajo ben pjese, ky tregues nuk do ta kaloje nivelin prej 1.1%. "Kjo krahasuar me nivelin prej 2.2% qe ishte ne vitin 2

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:12.344Z

Rusia ndërpret gazin për Evropën Juglindore

Moskë - Evropa Juglindore ka nisur të përjetojë krizën e ndërprerjses së gazit natyror nga Rusia. Ministria bullgare e Ekonomisë ka lëshuar një komunikatë për media ku jep alarmin e ndërprerjes së gazit nga Moska Zyrtare. Duke filluar nga mëngjesi i sotëm në orën 03:30, Rusia ka nd

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama