Rezultate te kerkimit per termin: +Haitit

Total: 638
No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:13.608Z

Banka Botërore i anulon borxhet Haitit

Banka Botërore vendosi që të anulojë ditën e premte të gjitha borxhet e mbetura të qeverisë së Haitit ndaj Shoqatës për zhvillimin Ndërkombëtar, i cili është ekzekutivi i bankës për mbështetjen e vendeve më të varfra dhe për dhënien e huave. Borxhi i Haitit ishte 36 milio

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:13.613Z

Banka Botërore ia fal borxhet Haitit

Banka Botërore anuloi dje të gjitha borxhet e mbetura të qeverisë së Haitit ndaj Shoqatës për Zhvillim Ndërkombëtar, organi ekzekutiv i bankës. Borxhi i Haitit arrinte në 36 milionë dollarë. Në një deklaratë të Bankës Botërore u theksua se anulimi i borxhit të Port Au Princ u

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:50.589Z

Bashkësia ndërkombëtare në ndihmë të Haitit

Bashkësia ndërkombëtare ka reaguar menjëherë ndaj tërmetit që ka goditur Haitin. Nga SHBA-ja është nisur një ekip i reagimit ndaj katastrofave, si dhe ndihma materiale e pajisje shpëtimi. Ekipe kërkim-shpëtimi paketuan furnizimet me ndihma dhe u nisën nga Fairfax Country e Virginias, p

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:51.212Z

Tërmeti, Topi i dërgon mesazh ngushëllimi Presidentit të Haitit

Tiranë, 15 janar NOA - Presidenti i Republikës, Bamir Topi i ka dërguar një mesazh ngushëllimi Presidentit të Republikës së Haitit, Rene Garsia Preval, për katastrofën që shkaktuan tërmetet në këtë vend ditët e fundit. Në mesazh, thuhet: I nderuar Zoti President, Me hid

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:22.488Z

FMN-ja ia fal borxhet Haitit

Gjysmë viti pas tërmetit katastrofik, FMN-ja ka vendosur që Haitit t'ia falë të gjitha borxhet, prej rreth 268 milionë dollarësh. FMN-ja ka miratuar edhe një plan trevjeçar për rindërtimin e këtij vendi. Do të jepet edhe një kredi prej 60 milionë dollarësh, për të cilën Haiti de

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:51.206Z

Tërmeti, Topi i dërgon një mesazh ngushëllimi Presidentit të Haitit

Tiranë, 14 janar NOA - Presidenti i Republikës, Bamir Topi i ka dërguar sot një mesazh ngushëllimi Presidentit të Republikës së Haitit, Rene Garsia Preval, për katastrofën që shkaktuan tërmetet në këtë vend ditët e fundit. I nderuar Zoti President, Me hidhërim të thel

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:31.618Z

PS: Shqipëria, pas Haitit për infrastrukturë

"Shqipëria pas Haitit e Burundit për sa i përket infrastrukturës në ndihmë të ekonomisë". Ky ishte konstatimi i bërë dje prej nënsekretarit për programit politik të PS-së, Ervin Bushati. Sipas tij, qeveria "Berisha" premtoi në programin e saj 4.000 km rrugë rurale. Ndërsa ka hyrë n

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama