Rezultate te kerkimit per termin: +Hamami

Total: 112
No Pic available
  • 2020-09-15T14:10:40.424Z

Përurohet Hamami i Krujës

Përurohet sot Hamami i Krujës, një nga veprat e restauruara nga CHwB, financuar nga qeveria suedeze dhe BE, në bashkëpunim me IMK-në. Hamami është një gjurmë e rëndësishme për Komunitetin Mysliman dhe pikë turistike me potencial. Restaurimi i tij është një hap i rëndësishëm p

No Pic available
  • 2020-09-15T14:10:40.541Z

Restaurohet hamami i Krujës

Pas një pune disa mujore dhe me një investim prej 84 mijë eurosh, qytetit mesjetar të Krujës i është rikthyer hamami i kalasë, qe është monument kulturor i kategorisë se parë. Hamami i Krujës është ndërtuar gjatë shekullit XV, pra i përket periudhës osmane dhe është një ndër

No Pic available
  • 2020-09-15T14:10:44.321Z

Hamami i Meçites, një dëshmi e ndikimit të arkitekturës osmane

TIRANË, 3 Korrik / ATSH / - Hamami i Meçites i ndërtuar në shekullin e 16-të në qytetin e Gjirokastrës, është një dëshmi e ndikimit të arkitekturës osmane.Edhe vetë Instituti i Monumenteve të Kulturës e ka cilësuar objektin si një monument që bart vlera të teknikës së përdorur

No Pic available
  • 2020-09-15T14:10:41.456Z

Hamami i Krujës, pasuri e trashëgimisë historike e kulturore

TIRANE, 9 Qershor /ATSH/. - Ditën e mërkurë, me 10 qershor, do të përurohet Hamami i Krujës, një nga veprat e restauruara nga CHwB, financuar nga qeveria suedeze dhe BE, në bashkëpunim me IMK-në, ben te ditur ministria e Kultures.Ne kete event do te marrin pjese ministrja e Kulturës, Mire

No Pic available
  • 2020-09-15T14:10:32.977Z

Hamami i Prizrenit pa fonde dhe i pambrojtur

Restaurimi i pullazit të Hamamit të Gazi Mehmed Pashës në Prizren, i paraparë të përfundohet në maj të 2014-tës, ka mbetur në gjysmë për shkak të mungesës së mjeteve financiare. Në një hulumtim të organizatës joqeveritare Emancipimi civil "Ec Ma Ndryshe" (ECMN), është kuptuar

No Pic available
  • 2020-09-15T14:10:41.456Z

Inaugurohet Hamami i restauruar i Kalasë së Krujës

TIRANË, 10 Qershor /ATSH-Gjergji Mima/ -Pas një pune 26 mujore dhe një investimi 84.000 euro, qytetit mesjetar të Krujës i rikthehet sot Hamami i Kalasë, monument kulture i kategorisë së parë dhe një atraksion turistik potencial. Fondacioni suedez Trashëgimia Kulturore pa Kufij (CHwB Alba

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:48.746Z

Hamami i grave

Ahmet Dursun Edhe pse çudia nuk ka as një vlerë në vetvete, unë vazhdoj të çuditem... Hamami i grave dhe selitë e partive, nëkëto çaste, sa shumë ngjajnë me njëra-tjetrën! Ç’lidhje ka do të thoni?! Ka. Çuditërisht, ja që ka...Më kujtohet

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama