Rezultate te kerkimit per termin: +Muzakajt

Total: 34
No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:48.352Z

Nga Paleologët tek Muzakajt

Një vepër monumentale për historinë e Shqipërisë. Për shumë vite me radhë, një nga burimet e rëndësishme për historinë shqiptare të shekujve XIV-XV ka qenë edhe historia dhe gjenealogjia e shtëpisë Muzaka (Kronika e Muzakajve) e shkruar nga princi Gjon Muzaka dhe e botuar në Itali

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:28.198Z

Muzakajt e Beratit, zotërit që themeluan Voskopojën

Në dokumentet historike, familja e madhe fisnike e Muzakajve përmendet qysh në vitin 1081. Kjo familje e sundoi Beratin në shekujt XIII, XIV e XV. Sundimi i Principatës së Muzakajve ndahet në dy periudha. Periudha e parë lidhet me vitet 1286-1343 dhe periudha e dytë me vitet 1350-1417

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:54.249Z

Nga Paleologët tek Muzakajat – Berati dhe Vlora në shekujt XII-XV”, Një vepër unikale për Beratin dhe Vlorën

Vargut të edicioneve të shtëpisë botuese 55 kohëve të fundit iu shtua edhe libri “Nga Paleologët tek Muzakajt-Berati dhe Vlora në Shekujt XII-XV”, i studiuesit Pëllumb Xhufi. Në bazë të të dhënave që hasim në të dhe përgatitjes së lartë shkencore që ka libri: “

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:45.718Z

Librat e rinj të fundjavës

Stendat e librarive këtë fundjavë ofrojnë për lexuesit më shumë tituj me autorë shqiptarë. Histori e aventurave alpinistike titullohet libri i shkruar nga Aleksandër Bojaxhi dhe botuar në shtëpinë botuese Toena. Në të përshkruhen historitë e aventurave për arritjet më kulmore në

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:51.937Z

Pëllumb Xhufi: Shqipëria mesjetare, jo një vend primitiv

 ALMA MILEAta janë fija e kuqe që përshkon gjithë studimin prej 460 faqesh. Është ekzemplari i familjes së madhe mesjetare shqiptare, por edhe një pasqyrë e gjithë Shqipërisë së asaj kohe. “Nga Paleologët tek Muzakajt: Berati dhe Vlora në shek. XII-XV”, është li

No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:34.096Z

Ramiz Alia më 1983: Gjeni thesarin e Muzakajve

TIRANE-Tiranë 1983. Në zyrën e Presidentit të vendit Ramiz Alia dëgjohen trokitje. Mbas tyre ca hapa ndjehen të kapërcejnë pragun dhe zërat që fillojnë t'i shpjegojnë atij një 'zbulim spektakolar'. Një minierë ari në mal

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:17.967Z

500 vjet nga testamenti i Gjon Muzakës

Viti 2010 shënon 500-vjetorin e krijimit të testamentit të fisnikut shqiptar, Gjon Muzaka, i njohur si “Historia dhe gjenealogjia e derës së Muzakajve”, apo si “Memoria” e despotit të Beratit. Si dhe në ç’rrethana u shkrua “Memoria”? Përse u shkrua

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama