Rezultate te kerkimit per termin: +Politik

Total: 9993
No Pic available
  • 2020-09-15T14:08:17.954Z

LSI, midis moralit politik dhe pragmatizmit politik!

Çdo forcë politike, ndërton vizionin e saj politik nëpërmjet parimeve, të cilat përkthehen në akte normative si: statutet, rregulloret, programet, qëndrimet publike, koalicionet elektorale e qeverisëse e të tjera. Po të vërehet me kujdes, sidomos në dhjetëvjeçarin e fundit në sjellj

No Pic available
  • 2020-09-15T14:10:14.117Z

Banditizmi politik

Shpresat janë akoma të mëdha për të parë Rilindjen shqiptare! Ky është një premtim i të majtës, të cilin shqiptarët presin ta shohin, prekin dhe jetojnë. Po cili do të jetë ky model i rilindjes?! Me siguri duhet parë dhe pastaj mund të flitet e të shkruhet. Modelet nuk mund të vi

No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:08.208Z

Turizëm politik?

EDMOND TUPJA Në fjalorin e gjuhës shqipe (botim i Akademisë së Shkencave, Tiranë 2006), kuptimi i fjalës turizëm shpjegohet si vijon: udhëtimet e turistëve; veprimtaria për organizimin e zhvillimin e këtyre udhëtimeve. Dikur, në kohës e qepës apo të sapunit monist, në Shqipërinë s

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:02.093Z

Të dënuarit politik

26/03/2005  Në vitet 1994-1997, të dënuarit politik kanë pasur mundësinë më të madhe për të përfituar nga dëmshpërblimi i dënimit të padrejtë. Me ligj të posaçëm të dënuarit politik u pajisën me një librezë të posaçme, në të cilën shënohej vlera që ata përfi

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:38.161Z

Kriza e identitetit politik

Partitë politike në Kosovë, që nga zanafilla e tyre (në vitet e ‘90 të shekullit të kaluar), duke i përjashtuar në këtë kuadër organizatat ilegale që e kanë një histori më të gjatë të veprimit, janë formësuar që në start si struktura me një heterogjenitet të theksuar ident

No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:36.875Z

SHENIM/ Me sherr politik ka nisur, me sherr politik do vazhdojë

Para dhjetë vitesh, opozita e asaj kohe organizoi dy mitingje të mëdha me moton Nano IK. Në përgjigje të tyre, Fatos Nano, në atë kohë kryeministër, vendosi që të sfidojë duke sjellë Ditën e Verës në Tiranë. E shpalli një ditë pushimi dhe falë motit të ngrohtë, mijëra njer

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:57.939Z

Mendimi Politik Shqiptar

22-04-2011 / Nga Nexhmedin Spahiu Ndriçim Kulla ka bërë një punë me vlerë: Lëndën në dy semestra Mendimi Politik Shqiptar (I) dhe Mendimi Politik Shqiptar (II) do të duhej ta kishin të gjitha universitetet publike e private në Shqip

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama