Rezultate te kerkimit per termin: +Ronald +Inglehart

Total: 0
No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:02.212Z

Shqipëria, ndër vendet më të palumtura, por jo më të varfra

29/03/2005  Puertorikanët janë populli më i lumtur në Botë, thonë studiuesit SAN JUAN, Puerto Rico – Ishulli i Islandës, pikërisht ky territor i Amerikës me plazhe gjithë rërë dhe pyje të lagësht, me familje të mbyllura për sa i përket lidhjeve farefisnore, ku nuk mungo

No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:58.500Z

Nje SOS per qarqet akademike shqiptare

e Shtune 27 Shtator 20141242 pm ALEKSANDR KOCANIbrbr  Per kedo qe eshte i familjarizuar me studimet ne shkencat sociale termat vlera dhe studime vlerore nuk perbejne dicka te panjohur Ai e di se hulumtimi i sistemit vleror karakteristike per nje shoqeri te jep nje tablo vlero

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:35.894Z

Sondazhi, Maqedonia e 79-ta në indeksin e lumturisë

Sipas një sondazhi të realizuar nga Instituti për Kërkime Sociale pranë universitetit të Miçiganit në SHBA, indeksi i lumturisë është në rritje në shumicën e vendeve të botës. Të dhënat e studimeve nga përfaqësuesit kombëtarë, të realizuara nga viti 1981 deri në vitin

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:12.217Z

A duhet ti besosh Tjetrit?

ALEKSANDËR KOCANI Është një pyetje e arsyeshme që praktikisht ia bën vetes çdo individ në një shoqëri të caktuar. Përgjigjja ndryshon nga individi në individ, nga një shoqëri në një tjetër dhe në kohë të ndryshme. Megjithatë ka disa faktorë që ndikojnë fuqishëm në përcak

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:45.305Z

Një kambanë për ata që mund dhe duan ta dëgjojnë!

ALEKSANDËR KOCANI Shoqëria shqiptare vazhdon edhe sot e kësaj dite të mbetet një shoqëri e "trazuar", me shumë probleme, e cila nuk po gjen stabilizim dhe orientim të qartë. Ndoshta për këtë arsye pohojnë se vendi ynë ende është në një proces të stërzgjatur të një tranzicioni

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:11.613Z

Islam evropian? Euroislam? Islamofobi o Eurabia?

Aktualitet/Edhe pas tri vitesh, kur karikaturat e Muhamedit nxitën reaksion në besimin mysliman, sërish shenja dhune fetare Multikulturalizm, asimilim kulturor apo nj falimentim i politikave t bashkjetess midis etnive e kulturave t ndryshme? Akoma pa u mbyllur mir polemikat fe

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:48.090Z

Të bëjmë shkencë apo parashkencë sipas August Comte?

ALEKSANDËR KOCANI I deja për të shkruar këtë ar tikull më lindi si refleksion nga pjesëmarrja në një panel diskutimi "Mbi Islamin, kombin dhe besimin", të organizuar mjaft mirë nga Universiteti Europian i Tiranës në kuadrin e nismës së lavdërueshme universitare të zhvillimit të

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama