Rezultate te kerkimit per termin: +Standardizimi

Total: 173
No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:16.237Z

STANDARDIZIMI GJUHESOR

Herë pas here, nëpër hapësirat e ndryshme mediatike, brenda dhe jashtë kufijve të vendit, çështja e standardizimit të gjuhës shqipe është shfaqur temë debatesh dhe diskutimesh, të cilat, për fat të keq, në të shumtën e herëve duhet thënë se kanë qenë të shoqëruara nga hije

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:43.456Z

Standardizimi i Forcave te Armatosura miratohet projektligji

Tirane 26 tetor NOA - Komisioni parlamentar per Sigurine Kombetare miratoi sot pa asnje rezerve e projektligjin e ministrise se Mbrojtjes Per standardizimin ushtarak ne Forcat e Armatosura te Republikes se Shqiperise qe u paraqit nga ministri Arben Imami. Ky standardizim eshte nje detyrim qe

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:43.577Z

Standardizimi i FA Siguria miraton draftin

Kuvendi miraton plotesimin e kuadrit ligjor per standardizimin ushtarak te Forcave tona te Armatosura nje detyrim ky qe rrjedh pas anetaresimit te Shqiperise ne NATO e qe parashikon plotesimin e 300 standardeve deri ne vitin 2015. Per ministrin e Mbrojtjes Arben Imami i cili raportoi perpara Kom

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:50.988Z

Standardizimi i ri i gjuhës do të kthente shqiptarët gjysmë shekulli pas

28/05/2009  Kadare: Çdo takim me studentët e Prishtinës kapërcente gëzimet që i jep një takim shkrimtarit “Jam shumë i gëzuar që ju takoj juve që jeni vazhdim i atyre studentëve që kam njohur para 30 vitesh në Prishtinë. Kështu iu tha sot shkrimtari i njohur, Ismail Kadar

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:57.622Z

Shtohen infeksionet në plagët e pacientëve

20/06/2009  Spitalet tona kanë nivelin më të lartë të infeksioneve krahasuar me vendet e tjera të Evropës. Diskutohen masat mbi përmirësimin e cilësisë së shërbimit të reanimacionit dhe anestezisë Pavarësisht masave të marra në parandalimin e infeksioneve spitalore, gjen

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:32.078Z

Standardizimi i gjuhës si kod unifikues

Ylber LILI Kohët e fundit shfaqen tendenca për të relativizuar dhe frangmetarizuar kodet e përbashkëta kombëtare. Në mënyra të çuditshme , paradoksale dhe tërësisht të panevojshme disa zëra po rrekën të hapin disa probleme, bash aty ku nuk ekzistojnë ato. Sidoqoftë përt

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:37.397Z

Plane për pranimin e standardeve të NATO-s

26/08/2010 Qeveria miraton projektligjin për standardizimin ushtarak Qëllimi është zbatimi i marrëveshjes mes vendeve anëtare të Aleancës Forcat e Armatosura (FA) shqiptare do të veprojë në bazë të ligji të ri, i cili saktëson standardizimin ushtarak. Në nismën ligjore të miratuar

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama